Beitelbeestje-logo-dark-green
Daphne Karstens met ‘PANG’

Daphne Karstens met ‘PANG’

“PANG: Een Abstracte Voorstelling Geïnspireerd door het Proces van de Oerknal, een Abstracte Benadering van de Creatie van Dimensie en Vorm, Vertaald in een Visueel Slow-Motion Proces. ‘PANG’ vertelt een verhaal over vorm, van niets tot alles. ‘PANG’ stelt vragen over de menselijke connectie met vorm en ruimte om ons heen.

Wij, als Beitel Beestje, hebben het genoegen gehad haar te ondersteunen in het deel fabriekaat.”

Opdracht
Alle hoeken perfect zagen. zodat de naaisters het aan elkaar konden naaien.
Materialen
Forex panelen, zilver en goud spiegel folie
Ontwerp

Daphne Karstens: Een Visionair in Draagbare Sculpturen

Daphne Karstens, geboren in 1991, is een kunstenaar die beeldhouwkunst en kostuumontwerp combineert om experimentele draagbare sculpturen, kostuums, performances en installaties te creëren. Haar werk kenmerkt zich door experimentatie met materialen, vormen en structuren op en rond het menselijk lichaam. Ze gaat vaak aan de slag met onconventionele materialen en integreert de individuele eigenschappen van deze materialen met vormen en structuren. Daphne streeft ernaar om de grenzen en mogelijkheden van kostuum en draagbare sculpturen te verkennen en te herdefiniëren, waarbij kostuums worden benaderd als meer dan alleen kleding.

Als draagbare sculptuurkunstenaar, kostuumontwerper en performance-maker heeft Daphne Karstens deelgenomen aan diverse projecten internationaal, met een focus op Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft samengewerkt met gerenommeerde organisaties zoals Theater Neumarkt, Bonte Hond, MAAS Theater, Alluminous Light Art Festival, Floriade Expo, NUCLEUS collective, Lorraine Smith Dance, ICK Dance, Down the Rabbithole Festival, en meer.

Haar werk ‘PING’ heeft wereldwijd tentoongesteld en opgetreden, met hoogtepunten zoals prijzen in het Verenigd Koninkrijk en Taiwan. Daphne behaalde haar BA in Scenografie aan de Academy of Theatre and Dance, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2013. Ze vervolgde haar opleiding met een MA in Costume Design for Performance aan het London College of Fashion, University of the Arts London in 2014. Tegenwoordig deelt ze haar kennis als docent aan de Theatre Design-cursus aan de HKU (Utrecht School of the Arts) en wordt ze af en toe uitgenodigd als gastdocent aan het London College of Fashion en andere universiteiten.

Beitel Beestje: Ambacht in Interieurbouw

Beitel Beestje, als toonaangevende interieurbouwer, creëert hoogwaardige maatwerkoplossingen in diverse sectoren:

Woningen: We ontwerpen en realiseren interieurs voor particuliere woningen met oog voor persoonlijke smaak, levensstijl en functionaliteit. Of het nu gaat om een gezellige woonkamer, een functionele keuken, we bieden op maat gemaakte oplossingen die de leefruimte transformeren.

Horeca: Wij begrijpen het belang van een aantrekkelijke en functionele omgeving in de horecabranche. Onze interieurontwerpen voor sfeervolle restaurants, stijlvolle cafés en gezellige bars bieden gasten een comfortabele en aantrekkelijke ervaring.

Winkels en Retail: Een effectieve winkelomgeving is cruciaal voor het aantrekken van klanten en het stimuleren van verkoop. Als interieurbouwer optimaliseren we productpresentatie, weerspiegelen we merkidentiteit en creëren we aangename winkelervaringen.

Musea: Met ervaring in het realiseren van tentoonstellingen begrijpen we de unieke eisen, zoals het presenteren van kunstwerken en het bieden van een boeiende bezoekerservaring. Onze expertise zorgt voor een tentoonstellingen dat kunstwerken tot hun recht laat komen en bezoekers inspireert.

Beitel Beestje streeft naar hoogwaardige maatwerkoplossingen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Ons team combineert vakmanschap met creativiteit en technische expertise om interieurs te realiseren die voldoen aan de specifieke behoeften en visie van onze klanten.

Andere projecten