Beitelbeestje-logo-dark-green
Cultuur

Musea en Culturele Instellingen

Het ontwerpen en realiseren van een tentoonstelling is een mooi proces, waarin de artistieke visie een praktische uitvoering vereist. Wij als bouwer vervullen graag de praktische uitvoeringen vervullen hiermee de cruciale rol om een tentoonstelling te realiseren. Ons doel is om deze uitdagingen om te zetten in boeiende en gedenkwaardige ervaringen voor de bezoekers.

Onze betrokkenheid begint met het ontwerp van de tentoonstelling. In nauwe samenwerking met de designer en het museum werken we intensief samen om hun visie en doelstellingen te realiseren. We richten ons op de constructie en bewaking van het ontwerp. Ons doel is om het ontwerp te realiseren dat de inhoud van de tentoonstelling versterkt en tot leven brengt.

In de realisatiefase komt onze uitgebreide ervaring in projectmanagement, vakmanschap en installatietechnieken tot uiting. We nemen de verantwoordelijkheid voor de bouw van de tentoonstellingsruimte, de installatie van de tentoonstellingsobjecten en alle andere technische aspecten die nodig zijn voor het succes van de tentoonstelling. Indien gewenst kunnen we ook een deel van de bouwwerkzaamheden op ons nemen, afhankelijk van de behoeften van onze klanten.

Of het nu gaat om een tijdelijke tentoonstelling of een permanente installatie, ons team staat klaar om ervoor te zorgen dat elk aspect de aandacht krijgt die het verdient en dat het proces soepel verloopt. We begrijpen dat elke tentoonstelling uniek is, daarom passen we onze aanpak in het proces en de realisatie daarop aan. We onderhouden korte communicatielijnen met onze klanten en zorgen ervoor dat de realisatie en het eindresultaat tot aan de opening voortdurend worden bewaakt.

Met Beitel Beestje als partner kun je erop vertrouwen dat jouw tentoonstelling van begin tot eind met zorg en professionaliteit wordt behandeld. We zijn trots op onze bijdrage aan het vertellen van het verhaal van musea en culturele instellingen, en op het creëren van onvergetelijke ervaringen voor de bezoekers.

Tentoonstellingen

Op weg naar de Grote Kunst
Ontdek de tentoonstelling: 'Op weg naar de grote kunst' in het Edams Museum, waar Aart Roos' 'Geboorte-Leven-Dood' opstelling tot leven komt.
Kunst van Formaat
De opdracht tentoonstelling 'Kunst van Formaat' van Hayo Riemersma , op basis van meubilair van Museum Goed.
Breugel op Bezoek
Beitel Beestje en Musuem Goed hebben met zorg en precisie de realisatie op zich genomen, met oog voor detail en gebruikmakend van hun expertise in verschillende materialen.
Drents Museum | Iran
Stap terug in de tijd en ontdek de betoverende totstandkoming van de tentoonstelling "Iran in het verleden" in het Drents Museum. Onder leiding van Iris Vormgeving mochten wij deel uitmaken van dit buitengewone project, we nemen je graag mee op een reis door de tijd om de bijzondere creatie ervan te ervaren.
Maatwerk Vitrine voor het Vrolik Museum: Presenteer je unieke collectie in stijl
A Perfect Day​
Opdracht voor tentoonstelling 'A Perfect Day' van Paul Faassen, Corine Haitjema en Olga Scholten, op basis van meubilair van Museum Goed.
Allard Pierson museum
Deze mooie strakke gebruiksvriendelijke meubel hebben we voor het Allard Pierson gerealiseerd. In het design hebben we gelet op gebruiksvriendelijkheid en luchtstroom voor de elektrische componenten in het geheel.
De Grote Suriname Tentoonstelling
De Grote Suriname Tentoonstelling: Samen met Iris Vormgeving mochten wij deze fantastische tentoonstelling bouwen.

Van concept tot realisatie, we creëren memorabele tentoonstellingen voor musea en culturele instellingen.