Beitelbeestje-logo-dark-green
Wat doen we tijdens schetsen en ontwerpen

Wat doen we tijdens schetsen en ontwerpen

Ontdek de schetsfase door een goed gesprek als basis te leggen voor de samensmelting van design, constructie en budget.

Verken actief de kern van schetsen en ontwerpen. Hier ontstaat niet alleen de visuele representatie van ideeën, maar onderzoeken we ook de haalbaarheid binnen budget en constructieve grenzen. De schets is meer dan een artistieke weergave; het is een praktisch instrument dat creativiteit actief verbindt met realisme. Deze directe aanpak creëert actief een solide fundament voor een succesvol en uitvoerbaar ontwerp, waarin esthetiek actief samenvloeit met praktische overwegingen.

Onder schetsen en ontwerpen verstaan we het creatieve proces waarin concepten, ideeën en visies visueel worden vastgelegd. Schetsen zijn snelle, ruwe tekeningen die dienen als expressiemiddel om abstracte gedachten om te zetten in visuele vorm. Deze schetsen fungeren als de eerste tastbare representatie van het ontwerpproces.

Het ontwerpen gaat een stap verder en omvat het systematisch uitwerken van de schetsen naar een meer gedetailleerd en uitgewerkt concept. Hier worden niet alleen esthetische aspecten overwogen, maar ook praktische elementen zoals functionaliteit, constructie en budgettaire beperkingen. Het ontwerpproces strekt zich uit van de initiële ideeën tot het creëren van een concreet plan dat als basis dient voor verdere uitvoering. Het resultaat van dit proces is een goed doordacht en haalbaar ontwerp dat aan de gestelde doelen voldoet.

Waarom is maker en designer een goede combi?

Beitel Beestje excelleert als partner in het schets- en ontwerpproces dankzij onze unieke combinatie van creativiteit, praktische ervaring en een ruime, goed uitgeruste werkplaats. Onze achtergrond als makers stelt ons in staat om naadloos te schakelen tussen ontwerp en realisatie, waarbij we niet alleen esthetische aspecten overwegen, maar ook de praktische uitvoerbaarheid en constructieve haalbaarheid.

Wat Beitel Beestje onderscheidt, is onze uitgebreide werkplaats, die ruimte biedt voor innovatie en experimenteren. Hier kunnen we proefjes en prototypes maken om de tastbaarheid van het ontwerpproces te vergroten. Deze mogelijkheid om ideeën fysiek te materialiseren, stelt ons in staat om niet alleen te praten over ontwerpen, maar ze ook daadwerkelijk te ervaren. Het maakt het proces interactief en hands-on, waardoor we snel kunnen schakelen en optimaliseren op basis van tastbare resultaten.

Door deze aanpak creëren we niet alleen ontwerpen die visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en praktisch haalbaar zijn. Het vermogen om in onze eigen werkplaats proefjes te maken, stelt ons in staat om grenzen te verleggen, innovatieve oplossingen te ontwikkelen en het uiteindelijke ontwerp te perfectioneren.

Kortom, Beitel Beestje biedt niet alleen creativiteit en ontwerp vakmanschap, maar ook de ruimte en mogelijkheid om ontwerpen tastbaar te maken. Onze brede werkplaats fungeert als een speelplaats voor ideeën, waar we experimenteren, leren en evolueren, waardoor we uiteindelijk hoogwaardige ontwerpen leveren die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

 
Werkwijze
Beitelbeestje-logo-dark-green

Met een goed gesprek brengen we samen uw idee op papier en slaan meteen de slag tussen Design, Constructie en Budget.

Beitelbeestje-logo-dark-green

Ontwerpt u of heeft u zelf een design gemaakt? Perfect! Wij verzorgen de constructietekeningen en gaan direct over tot actie.

Beitelbeestje-logo-dark-green

Met vakmanschap zetten wij uw ontwerp om in onze volledig uitgeruste werkplaats! Metaal, Steen, Stof of Hout.

Beitelbeestje-logo-dark-green

Op locatie installeren wij alles, vegen grondig aan en laten een verbluffend resultaat achter, alsof het er altijd al zo prachtig was.

Contact

Wilt u graag uw ideeën vrijblijvend bespreken en uw project verwezenlijken? Zoek niet verder! Wij zijn een ervaren interieurbouw en meubelmakerij gevestigd in Amsterdam. Bij ons kunt u rekenen op op maat gemaakte interieurprojecten, ambachtelijk vervaardigde meubels en meubelrestauratie. Onze focus ligt op het bieden van unieke Objecten en meubels. Maak uw idee werkelijkheid!

Samenwerken

Uw idee onze handen. Nieuwsgierig naar een samenwerking voor uw  plannen? Ontdek wat wij, als meubelmakerij in Amsterdam, te bieden hebben. Met specialisaties in op maat gemaakte interieurprojecten, ambachtelijk vervaardigde meubels, decorbouw en tentoonstellingsbouw, staan wij garant voor kwaliteit en vakmanschap. Laten we samen de handen ineenslaan en uw creatieve visie realiseren!

Andere projecten

A Perfect Day​
Opdracht voor tentoonstelling 'A Perfect Day' van Paul Faassen, Corine Haitjema en Olga Scholten, op basis van meubilair van Museum Goed.
Allard Pierson museum
Deze mooie strakke gebruiksvriendelijke meubel hebben we voor het Allard Pierson gerealiseerd. In het design hebben we gelet op gebruiksvriendelijkheid en luchtstroom voor de elektrische componenten in het geheel.
Maatwerk Vitrine voor het Vrolik Museum: Presenteer je unieke collectie in stijl
TRANSLATE