Beitelbeestje-logo-dark-green
De Grote Suriname Tentoonstelling

De Grote Suriname Tentoonstelling

De Grote Suriname tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

Vanuit verrassende perspectieven verbeeldt de tentoonstelling talloze aspecten van Suriname. Met eyeopeners over de oorspronkelijke bewoners, de plantagecultuur, de slavernij en contractarbeiders, het veelkleurige culturele leven, de monumentale binnenstad van Paramaribo tot de Surinamerivier en de rijke flora en fauna van het land. Bekende historische momenten worden afgewisseld met persoonlijke verhalen. De bewoners laten letterlijk hun stem horen, in interviews en audiovisuals.

Beitel Beestje was bezig geweest met het samenstellen van  de Grote Suriname Tentoonstelling. We gebruikte  onze creatieve vaardigheden om de rijke cultuur en geschiedenis van het land te presenteren door middel van unieke meubels, kunstwerken en historische artefacten. De tentoonstelling was bedoeld om bezoekers te informeren en te inspireren over de verscheidenheid en schoonheid van Suriname. Het was een prachtige manier om het verhaal van het land te vertellen en de aandacht te vestigen op zijn belangrijke erfgoed.

Voor meer van onze particuliere ontwerpen kun je een kijkje nemen naar onze blauwe slaapkamer kast of een ontwerp geïnspireerd door Amerikaanse houten accenten.

Locatie
De Nieuwe Kerk, Amsterdam
Klant
De Nieuwe Kerk
Opdracht
###
Materialen
###
Ontwerp
###
Realisatie
Beitel Beestje

Andere projecten