Beitelbeestje-logo-dark-green
De Grote Suriname Tentoonstelling

De Grote Suriname Tentoonstelling

De Virtuele Tentoonstelling

Klik hier

 

De Grote Suriname tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

Vanuit verrassende perspectieven verbeeldt de tentoonstelling talloze aspecten van Suriname. Met eyeopeners over de oorspronkelijke bewoners, de plantagecultuur, de slavernij en contractarbeiders, het veelkleurige culturele leven, de monumentale binnenstad van Paramaribo tot de Surinamerivier en de rijke flora en fauna van het land. Bekende historische momenten worden afgewisseld met persoonlijke verhalen. De bewoners laten letterlijk hun stem horen, in interviews en audiovisuals.

Beitel Beestje en Iris Vormgeving hebben het design van Bureau Caspar Conijn in De Nieuwe Kerk mogen realiseren. Met als doel om de Grote Suriname Tentoonstelling volledig tot zijn recht te laten komen en de bezoekers met verwondering te laten rondlopen, hebben we met diverse materialen prachtige vitrines, podia, prints en andere decoratieve elementen gecreëerd. Op deze manier konden de bezoekers een betoverende kennismaking ervaren met de veelzijdigheid en schoonheid van Suriname, zowel in het verleden als in het heden.

Locatie
De Nieuwe Kerk, Amsterdam
Opdracht
De decors en vitrines realiseren
Materialen
Hout, Glas, Staal, Prints, Hoogwerk en meer
Ontwerp

Andere projecten