Beitelbeestje-logo-dark-green
Allard Pierson museum

Touchscreen tentoonstelling Meubel

Beitel Beestje heeft in opdracht van het Allard Pierson een interactief en gebruiksvriendelijk touchscreen tentoonstellingsmeubel ontworpen en geproduceerd. Dit meubel is een aantrekkelijke toevoeging aan de tentoonstellingsruimte en draagt bij aan een boeiende bezoekerservaring.

De Allard Pierson is een cultureel erfgoedcentrum in Amsterdam, gewijd aan de archeologie, geschiedenis en cultuur van de antieke mediterrane wereld. Het centrum is vernoemd naar de Nederlandse archeoloog en kunsthistoricus Allard Pierson, en is gehuisvest in een historisch gebouw aan de Oude Turfmarkt. De instelling beheert een uitgebreide collectie van objecten uit het Oude Egypte, Griekenland, Rome en de Etruskische beschaving, evenals een bibliotheek met zeldzame boeken en handschriften.

De Allard Pierson organiseert regelmatig tentoonstellingen, lezingen en workshops om kennis over de antieke wereld te verspreiden en bezoekers te inspireren. Het centrum is toegankelijk voor zowel wetenschappers als het algemene publiek en biedt educatieve programma’s en digitale bronnen om de studie van de oudheid te bevorderen. De Allard Pierson is een belangrijke schakel tussen academische kennis en een breder publiek, en draagt bij aan de waardering van ons culturele erfgoed.

Beitel Beestje is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en realiseren van maatwerk meubilair en installaties. In opdracht van het Allard Pierson heeft Beitel Beestje een touchscreen tentoonstelling meubel ontworpen en vervaardigd.

De opdracht bestond uit het creëren van een strak, gebruiksvriendelijk meubel voor het Allard Pierson, gevestigd aan de Oude Turfmarkt 127 in Amsterdam. Beitel Beestje heeft bij het ontwerp rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers en de luchtstroom voor de elektrische componenten in het meubel.

De gebruikte materialen voor de realisatie van het touchscreen tentoonstelling meubel zijn MDF standaard en watergedragen verf. Beitel Beestje heeft het ontwerp zelf bedacht en uitgevoerd, met als resultaat een interactieve en aantrekkelijke toevoeging aan de tentoonstellingsruimte van het Allard Pierson.

Bekijk de andere tentoonstellingsprojecten hier.

Locatie
Oude Turfmarkt 127, Amsterdam
Opdracht
Ontwerp en realiseer een Touchscreen tentoonstelling Meubel
Materialen
MDF standaard, watergedragen verf
Ontwerp
Beitel Beestje
Realisatie
Beitel Beestje

Andere projecten